Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@22:17:14 GMT

تهران و شهرهای قرمز کرونایی تعطیل شوند یا نه ؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۸۷۰۴

تهران و شهرهای قرمز کرونایی تعطیل شوند یا نه ؟

در شرایطی که آمار مبتلایان و فوتی های بیماری کرونا سیر صعودی نگران کننده‌ای گرفته، تعطیلی یا عدم تعطیلی تهران و شهرهای قرمز کرونایی به یک مسئله جدی بدل شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز چهارشنبه به مدت ۱۰ روز محدودیت‌های شغلی جدیدی در مراکز ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان کشور اعمال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محدودیت‌ها قرار است در مراکز استان‌ها گروه‌های شغلی سه و چهار را در برگیرد و در ۴۶ شهرستان شامل محدودیت‌های گروه شغلی ۲ و ۳ و ۴ شود.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه دهم آبان ماه جزئیاتی از این مقررات و اسامی شهرستان‌هایی که مشمول مقررات کرونایی شدند را تشریح کرد. به گزارش «ایسنا» رئیسی گفت: هفته گذشته ۴۳ شهرستان در وضعیت بحرانی بودند که در گروه‌های شغلی دو، سه و چهار محدودیت ایجاد شده بود. این محدودیت‌ها به مدت یک هفته دیگر در این شهرستان‌ها تمدید شد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: محدودیت‌های شغلی جدید نیز در مشاغل گروه ۳و ۴ در مرکز ۲۵ استان اعمال می‌شود.  رئیسی تاکید کرد: با حساب ۴۳ شهرستان قبلی، ۴۶ شهرستان ‌هم تازه اضافه شده و در مجموع ۸۹ شهرستان کشور در محدودیت‌های اعلام شده خواهند بود و ۲۵ مرکز استان نیز شامل محدودیت گروه ۳ و ۴ خواهند شد و بسته به وضعیت شهرستان و استان ممکن است محدودیت‌ها تمدید شود.

به گفته علیرضا رئیسی، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کردستان، اصفهان، قم، مرکزی، خراسان جنوبی، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، هرمزگان، یزد، لرستان، خراسان شمالی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، همدان، زنجان، سمنان، کرمان و تهران مراکز استان‌هایی هستند که از روز چهارشنبه به مدت ۱۰ روز با محدودیت‌های کرونایی مواجه خواهند شد که بنا برشرایط قابل تمدید خواهند بود. به گزارش «ایرنا» رئیسی همچنین اسامی ۴۶ شهرستان جدید را که مقررات و محدودیت‌های سخت‌گیرانه در رده‌های شغلی دو و سه و چهار برای آنها در نظر گرفته شده است اعلام کرد.

 رئیسی افزود: هفته گذشته ۴۳ شهرستان به علت قرار گرفتن در وضعیت بحرانی، در گروه‌های شغلی دو و سه و چهار با محدودیت مواجه شدند که برای یک هفته دیگر این محدودیت‌ها تمدید شد. همچنین با توجه به اینکه الگوی بیماری در استان تهران و البرز شبیه یکدیگر است، مقرر شد مصوباتی که برای استان تهران تصویب می‌شود، همان مصوبات در استان البرز نیز اجرایی شود.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران  هم امروز ( یکشنبه یازدهم آبان ماه) در شروع جلسه دویست و چهل و ششم علنی شورای شهر تهران گفت:

تعطیلی حداقل دو هفته‌ای تهران و کلانشهرها را باید انجام دهیم وگرنه باید منتظر عواقب بدی باشیم.

 این در حالی است که چند نفر از اعضای شورای شهر (محمد علیخانی، علی اعطا، زهرا نژادبهرام، مجید فراهانی، صدراعظم نوری و شهربانو امانی) و همچنین ۲۳۰۰ نفر از کارکنان شهرداری هم به این ویروس مبتلا شده‌اند.

بعد از پیشنهادات شورای شهر مبنی بر تعطیلی دوهفته‌ای تهران، رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران اعلام کرد: تمامی اعضا در نشستی که برگزار شد، در اتخاذ تصمیمات فوری مانند تعطیلی دوهفته‌ای استان تهران با درنظر گرفته همه ملاحظات تأکید کردند.

روح‌الامینی رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران به نمایندگی از چهل نماینده استان تهران ضمن گلایه‌مندی نسبت به عدم استفاده از ظرفیت نمایندگان و مجلس در این جنگ تمام‌عیار بر پشتیبانی تمام‌قد از ارکان ستاد کرونای شهر تهران تأکید کرد و گفت: جدا از تفاوت در نگاه‌های سیاسی با شورای شهر و دولت، مجمع نمایندگان استان تهران تمام‌قد در کنار و پشتیبان ارکان ستاد عملیات کرونا قرار دارند.

در نشستی که برگزار شد، بر اتخاذ تصمیمات قاطعانه فوری مانند تعطیلی دوهفته‌ای استان تهران با درنظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی آن تأکید شده و اعلام کردند تنها راه قطع زنجیره و بازسازی توان مدافعان سلامت و امکانات بهداشتی و درمانی شهر تهران را این موضوع دانستند. در این جلسه مقرر شد رایزنی‌های لازم جهت تحقق فوری موضوع برای جلوگیری از افزایش فاجعه از دست دادن هم‌وطنان انجام شود و به جهت اهمیت موضوع، پیشگیری و توجه به بهداشت مقرر شد پیگیری‌های لازم برای دراختیار قرار دادن اقلامی مانند ماسک رایگان و کمک‌رسانی محله به محله با استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی، نیروهای انتظامی و بسیج اجرایی شود. 

اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز در این باره  گفت: ستاد عملیاتی مبارزه با کرونای استان تهران مرکب از شورای شهر، شهرداری، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری و فرمانداری و رئیس ستاد کرونای استان تهران تشکیل شده است. 

وی ادامه داد: قرار است هفته‌ای یکبار این ستاد جلسه تشکیل دهد و موضوعات را بررسی کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که اعلام شده امکان دارد تهران دوهفته تعطیل شود، گفت:‌ در حال مذاکره هستیم. اگر قرار است تهران تعطیل شود باید راهکارهای آن درنظر گرفته شود، اما در هر صورت باید جلوی انتقال این ویروس گرفته شود و زنجیره را قطع کنیم. 

شاکری در پاسخ به این پرسش که آیا دولتی‌ها با این پیشنهاد موافق هستند، گفت: قبلا که این پیشنهاد مطرح شد، دولتی‌ها مخالف بودند و هنوز هم کار به جایی نرسیده است. البته آقای زالی رئیس ستاد مبارزه با کرونای استان تهران چندین بار این موضوع را مطرح کرده است، اما مورد قبول نبوده است. 

در همین حال علیرضا صفری روزنامه نگار در میزان نوشت:  برخی اعتقاد و اصرار بر تعطیلی تهران دارند، این بخش از مسئولین دلایل خاص خود را دارند و مدت‌ها است تأکید می‌کنند تهران باید تا دو هفته به طور کامل تعطیل شود تا بتوان از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کرد.البته تعطیلی شهر تهران به طور کامل تبعات خاص خود را دارد و به این سادگی نیست.

به غیر از چین، تاکنون کشوری به خاطر ویروس کرونا پایتخت خود را به مدت دو هفته تعطیل کامل نکرده است. چین در همان روز‌های آغازین گسترش ویروس کرونا با قرنطینه کامل استان ووهان توانست از شیوع این بیماری به اندازه بسیاری زیادی به دیگر شهر‌ها و استان‌های کشور جلوگیری کند.

اما مسئولین ایران از همان ابتدای ورود ویروس به کشور، اعتقادی به قرنطینه نداشتند و آن را رد می‌کردند. استدلال آن‌ها هم این بود که اعمال قرنطینه منسوخ شده و به دوران جنگ جهانی اول و دوم باز می‌گردد و اکنون نیازی به قرنطینه نیست.

اما مخالفان تعطیلی تهران چه کسانی هستند؟ دولتمردان و مسئولین اجرایی کشور با بهره بردن از روش تعطیلی شهر مخالفند و آن را کارساز و تأثیر گذار نمی‌دانند.دلایل آن‌ها هم به مسائل اقتصادی، معیشتی و امنیتی باز می‌گردد.

دولت اعتقاد دارد که با تعطیلی دو هفته‌ای تهران، اقتصاد کشور ضربه می‌خورد و مردم نیز در شرایط سخت‌تری قرار می‌گیرند و در کنار آن مسائل امنیتی نیز احتمال وقوع دارد.

هر دو طرف، یعنی مخالفین تعطیلی و موافقین تعطیلی تهران، استدلال و منطق خود را دارند و که در جای خود هر یک بجا است، اما در این میان مسئله مهمتر حفظ جان مردم است که با پیشروی سریع ویروس هر لحظه به نقطه حساس نزدیکتر می‌شود، تا جایی که اکنون در هر کوچه و خیابانی می‌توان پارچه نوشته‌های تسلیت به خانواده‌ای را دید که تا پیش از این، کمتر به چشم می‌خورد.

تلفات بیماری کرونا رو به افزایش است، این مسئله شوخی بردار نیست و نمی‌توان برای آن تصمیمات بدون تأثیر گرفت.

در هر صورت اگر قرار بر اتخاذ چنین تصمیمی است، تا دیر نشده ساز و کار را باید آماده کرده و آن را به فردا نینداخت.

 انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: تهران ویروس کرونا قرنطینه استان تهران تعطیلی تهران محدودیت ها ۴۶ شهرستان تعطیلی دو شهر تهران شورای شهر سه و چهار هفته ای دو هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد
  • همه جا نه، در این یک فقره اما حق با بهروز افخمی بود!