Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@00:48:40 GMT

تعطیلات رسمی جزو ایام مرخصی هست یا نه؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۰۰۹۳۷

تعطیلات رسمی جزو ایام مرخصی هست یا نه؟

اداره کل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار اعلام کرد: مرخصی استحقاقی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه، جمعاً یک ماه است. سایر روزهای تعطیل جزو ایام‌ مرخصی محسوب نخواهد شد. به گزارش جهان نيوز به نقل ازتسنیم، مرخصی برای نیروی کار بخشی از حق قانونی وی است اما گاهی پیش می آید که نیروی کار از جزئیات حق و حقوق خود درباره مرخصی اطلاعات دقیق ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ماده 64 قانون کار بیان می کند: مرخصی استحقاقی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه، جمعاً یک ماه است. سایر روزهای تعطیل جزء ایام‌مرخصی محسوب نخواهد شد. برای کار کمتر از یک سال, مرخصی مزبور به نسبت مدت کار انجام یافته محاسبه می‌شود.
یکی از سوالاتی که همواره برای نیروی کار به وجود می آید این است که اگر کارگری بصورت سه نوبت کار در خط تولید شاغل باشد و بخواهد5 روز درخواست مرخصی استحقاقی نماید، مثلاً از یکم تا پنجم تیرماه مرخصی خود را نوشته باشد ولی سوم و چهارم تیر تعطیل رسمی است آیا این دو روز تعطیل رسمی به آن 3 روز غیر تعطیل اضافه می شود؟ یعنی جمعاً 5 روز به مرخصی می رود ؟ آیا باید در موارد اینچنینی مرخصی بصورت جداجدا نوشته شود و ایام تعطیل رسمی در آن لحاظ نشود یا خیر ؟ آیا ایام تعطیل رسمی که بین روزهای مرخصی استحقاقی قرار میگیرد جزو همان مرخصی استحقاقی محاسبه می شود؟

اداره کل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار در پاسخ به این دسته از سوال کنندگان با استناد به ماده 64قانون کار بیان می کند: مرخصی استحقاقی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب 4 روز جمعه ,جمعاً یک ماه است.

سایر روزهای تعطیل جزء مرخصی محسوب نخواهد شد.برای کار کمتر از یک سال , مرخصی مزبور به نسبت مدت کار انجام یافته محاسبه می شود. بر این اساس چنانچه اثنای مرخصی مقارن با 2 روز تعطیل رسمی باشد روزهای تعطیل رسمی در حکم مرخصی نخواهد بود.

در خصوص درخواست مرخصی باید صرفاً میزان مرخصی به روز یا ساعت ذکر شده و تاریخ یا ساعت شروع و تاریخ یا ساعت پایانی مرخصی ذکر گردد.به عبارتی چنانچه حدفاصل روزهای اول مرداد (شنبه) الی 7 مرداد (جمعه) مصادف با دو روز تعطیل رسمی(دوشنبه و سه شنبه) باشد و کارگر بخواهد از 4 روز مرخصی استفاده کند باید در برگه مرخصی خود میزان مرخصی را 4 روز و تاریخ شروع را از 96.5.1 لغایت 96.5.6 قید نماید.

همچنین شرکت ها و کارگاه های مشمول قانون کار باید در ابتدای هر ماه میزان روزهای کاری ماه و تاریخ تعطیلات رسمی و جمعه ها را احصاء نمایند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۰۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند اتاق اصناف به تعطیلی پنجشنبه‌ها؛ خودتحریمی بزرگ در کمین ایران

آفتاب‌‌نیوز :

درکنار اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، اتاق اصناف ایران به نمایندگی از اصناف کشور به نقد تصویب لایحه «اضافه شدن تعطیلات پنجشنبه به تعطیلات آخر» در کمیسیون اجتماعی مجلس شد. این لایحه را اواخر سال گذشته دولت تقدیم مجلس کرد و در نهایت نمایندگان کمیسیون اجتماعی آن را تصویب کردند. البته آن‌ها به دنبال رایزی بخش خصوصی کشور تاکنون رای قبلی خود را پس گرفتند. اما فعالان اقتصادی بخش خصوصی نگران تصویب این لایحه در صحن علنی مجلس هستند.

برهمین اساس مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران نیز در جدیدترین اظهارنظر درباره موضوع تعطیل کردن روز‌های پنجشنبه گفت: این موضوع آن هم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردمی» نامگذاری شده، یک تناقض آشکار و یک «خودتحریمی» بزرگ محسوب می‌شود.

او افزود: اتخاذ برخی تصمیمات فاقد کارشناسی‌های لازم و اخذ نظر از فعالان حوزه‌های مرتبط، هزینه‌ها و خسارات فراوانی درپی خواهد داشت؛ به طوریکه جامعه باید سالیان سال تاوان آن تصمیم نادرست را بدهد. باتوجه به نیاز اصناف به مراودات لحظه به لحظه با دنیا، موضوع تعطیل کردن روز‌های پنجشنبه که به موضوع داغ این روز‌ها تبدیل شده، از این دست تصمیمات خسارت‌بار برای جامعه خواهد بود.

رئیس اتاق اصناف یادآور شد: بیش از ۹۵ درصد در از حدود ۲۰۰ کشوری که در سازمان ملل متحد ثبت شده‌اند، خود را با تعطیلات میلادی منطبق کرده‌اند. اگر تصمیم «تعطیلی پنجشنبه‌ها» اجرایی شود، با توجه به تعطیلی ۲ روزه پنجشنبه و جمعه در کشور ما و تفاوت آن با ۲ روز تعطیلات در کشور‌های دیگر، یک فاصله ۴ روزه در هفته ایجاد خواهد شد.

صفایی ادامه داد: ما در حال حاضر نیز در حوزه اقتصاد منطقه‌ای با چالش‌ها و مشکلات مختلفی مواجه هستیم و کشور‌هایی مانند ترکیه که خود را با تقویم جهانی منطبق کرده‌اند، درحال گرفتن سهم بازار ما در منطقه هستند. اتخاذ چنین تصمیماتی آن هم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردمی» نامگذاری شده، یک تناقض آشکار و یک «خودتحریمی» بزرگ محسوب می‌شود؛ بنابراین باپیشنهاد اتاق اصناف ایران، این است که به جای روز «پنجشنبه»، روز «شنبه» تعطیل شود.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • انتقاد تند اتاق اصناف به تعطیلی پنجشنبه‌ها؛ خودتحریمی بزرگ در کمین ایران
  • پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • برای افزایش تعطیلات هفتگی کار کارشناسی نشده است